Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Tudjuk a sikeres projektek „receptjét”, és szívesen meg is osztjuk

Tartószerkezet telepítés
2022.03.31.

A DAV Mérnöki Kft.-nél cégfilozófiánknak megfelelően HungaroSpan napelem-tartószerkezeteinkre is kezdetektől fogva komplex rendszerként gondolunk. Egy olyan átfogó szolgáltatásként, amelynek a minőségi alapanyagokból történő, szakszerű gyártás egy nagyon fontos, de messze nem kizárólagos eleme. Teljes körű projektmenedzsmentünk ugyanis többek közt a napelem-tartószerkezetek professzionális tervezésére, engedélyeztetésére, a szükséges dokumentáció elkészítésére, a rögzítési mód kiválasztására és igény esetén a rugalmas, precíz telepítésre is kiterjed. Örülünk annak, hogy a velünk együttműködők jelentős része ugyancsak a „teljes képet nézi”, ám akad, aki ilyen-olyan okból eltekint 1-2 lényeges lépéstől – ezekből az idő- vagy pénzspórolási kísérletekből azonban végül könnyen többszörös ráfordítással járó bonyodalmak adódhatnak. Szeretnénk ezúton is megosztani Önökkel két közelmúltbeli esetet, amelyek tanulsággal szolgálhatnak mindenkinek, aki naperőműves beruházás előtt áll!

Betanítás: hasznos és még ingyenes is!

Egy forgalmazó partnerünk földre telepíthető DuoSol tartószerkezetet vásárolt tőlünk, mi pedig a megszokott módon többször is felhívtuk a figyelmét ingyenes tanfolyamunkra, ahol a majdani telepítésen résztvevő kollégák elsajátíthatnak és begyakorolhatnak mindent, ami az eredményes telepítéshez szükséges. A rácalmási telephelyünkön zajló oktatásra tehát így egy alkalommal rá kell szánni néhány órát, ám – ahogy az most is bebizonyosodott – ez az idő később sokszorosan megtérül.

Ügyfelünk nem élt a lehetőséggel, majd, mint utóbb kiderült, a telepítést végzők nem követték a mellékelt útmutatónkat, nem az előírt szerszámokat és mérőeszközöket használták, ráadásul még a csavarokat is összekeverték, így nem volt mit tenniük, kisvártatva felhívtak minket, hogy segítsünk. Kollégánk a helyszínre kiérve konstatálta, hogy csak teljes szétszerelés után orvosolható a probléma, majd – immár minden részletre ügyelve – néhány óra alatt végzett a munkával.

Mindent egybevetve úgy látjuk, hogy még ha valaki a fentinél figyelmesebben is áll neki önállóan a feladatnak, hosszútávon, több és nagyobb projektekben gondolkodva rengeteget nyerhetnek, ha először igénybe veszik a szolgáltatásunk részét képező, térítésmentes betanítást. A szerkezet kitűzésétől a talajcsavarok vagy talajszegek precíz telepítésén át a végső, pontos beállításig számos olyan fázis van, ahol a legjobb tudás birtokában tetemes idő takarítható meg, ami a mostani, feszített határidők mellett végül nem kevés pénzre váltható.

Előzetes terepfelmérés: hogy ne legyenek „meglepetések”

Szintén friss az a történet, amelynél már a naperőmű telepítése közben derült ki, hogy a terven szereplő utolsó állványnak nincs elég hely a telken. Mindez úgy fordulhatott elő, hogy a szintén DuoSol napelem-tartószerkezeteket választó ügyfelünk nem tartott igényt az általunk felkínált előzetes terepfelmérésre, pedig annak egyik legfőbb célja éppen az ilyesfajta kellemetlenségek megelőzése lenne. Ez a hiba ráadásul szó szerint is sokba került, az addigra már felépített elemek elbontása, az újratervezés és a második nekifutásra történő építés a számítások szerint több mint 1 millió forintos pluszköltséget eredményezett.

Az előzetes terepfelmérés ennek a töredékébe sem kerül, ráadásul az anyagi károk kiküszöbölése mellett jókora idő- és presztízsveszteségtől is megkímélhet bárkit. Szolgáltatásunk keretében korszerű, GPS-alapú műszereinkkel mérjük fel a helyszín minden paraméterét, azonosítjuk a telepítést nehezítő akadályokat és fúrási próbát is végzünk a napelem-tartószerkezetek leendő helyén, hogy kiválaszthassuk a leginkább gazdaságos, biztonságos rögzítési módot. A felmért adatokat egy EOV-rendszerbe illesztett digitális rajzban összesítjük, majd az árnyékhatásokat is figyelembe véve megrajzoljuk az állványok ideális elhelyezkedését, beleértve a rögzítési pontok koordinátáit.

Összességében úgy véljük, az előzetes terepfelmérés egy legalább 20 kW-os naperőmű esetén már nagyon jó eséllyel megtérülő befektetést jelent. Természetesen azonban egy kisebb projektnél is célravezető sort keríteni rá, hiszen cégünk komplex szolgáltatásának többi elemével együtt ez is kell ahhoz, hogy a beruházások sikere garantáltan ne csússzon el semmin, az eredmény pedig biztosan megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak is.

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram