Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Teherpróbák is igazolták talajcsavarjaink többszörös biztonságát

2023.08.01.

Nemrég a Hungarospan hírei között is írtunk arról, hogy a lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezeteink stabilitásáról szakszerű teherbírási próbákkal is rendszeresen meggyőződünk. Természetesen másik kiforrott termékünk, a földre telepíthető DuoSol napelem-tartószerkezet esetén is alapvető szempont a megbízhatóság, amire gondosan ügyelünk is a fejlesztés során.

Annak érdekében, hogy rendszereink hosszútávon is garantáltan ellenálljanak a rájuk ható erőknek, a biztos lehorganyzásra különösen nagy figyelmet kell fordítania. Ajkay Tibor, a DAV Mérnöki Kft. ügyvezetője a közelmúltban interjúnk keretében beszélt arról, hogy kísérleteink és tapasztalataink alapján a DuoSol-szerkezetek rögzítésénél a talajcsavaros technológiát érdemes választani, gondolva az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségekre is. Ilyen téren jó hír, hogy az általunk optimalizált talajcsavarok kiemelkedő tulajdonságait mostanra újabb teherbírási próbák igazolták!

talajcsavar húzási próbája

A több helyszínt érintő, professzionális vizsgálataink eredményeként kijelenthető, hogy a földi telepítésű napelem-tartószerkezeteinkhez ajánlott rögzítőelemeink többszörös biztonsággal megfelelnek a mértékadó reakcióerőknek, még a legkedvezőtlenebb, azaz a talaj síkjától legnagyobb kiállású talajcsavarok esetén is. A biztonsági elvárásoknak való sokszoros megfelelőségnek azért is van jelentősége, mert így az alapesetre megadott értékekhez képest jóval nagyobb kiállások is megengedhetőek talajcsavarjaink esetén, ami jelentősen megkönnyíti a telepítés során a szintezési munkálatokat.

A földre telepíthető napelem-tartószerkezek rögzítésénél a talajszeg jelenti a másik, gyakran használt alternatívát, ám a két eljárás összevetésénél több tényező is a talajcsavarok mellett szól. Az idei évben már csaknem 130 km/h-s szélviharra is volt példa Magyarországon, márpedig a talajcsavarok az ilyen orkánoknál fellépő reakcióerőkkel szemben is kiemelkedő teherbírási értékekkel rendelkeznek. Az egyébként is kedvezőbb árú talajszeges megoldás ezenkívül is számos olyan esetben és területen is biztonsággal megfelel, ahol a talajszeges eljárás nem alkalmazható. A talajcsavarok lehajtásával járó többletidő pedig a csavarok magasabb műszaki színvonala, megbízhatósága miatt többszörösen kifizetődhet a napelem-tartószerkezetek élettartama során. 

talajcsavaros napelemtartó-szerkezet

Érdemes hozzátenni azt is, hogy bár a talajszeges technológia melletti egyik érv az, hogy törmelékes talaj esetén is alkalmazható, ha a rögzítési pontoknál sor kerül némi talajcserére, akkor az ilyen speciális talajviszonyok esetén sem kell lemondani a csavarok lehajtásáról.

Mindent egybevetve tehát a HungaroSpan mérnökszakemberei által kifejlesztett, talajcsavaros lehorganyzás jelentheti a garanciát arra, hogy a rendre hosszútávra tervezett napelemes projektek sikere semmiképp se múljon a rögzítésen.

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram