Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Rajtunk nem múlik, avagy miért fontos a jó rögzítéstechnika?

2020.12.18.

Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor valaki nagy reményekkel (és jelentős összegekkel) ruház be egy komplex rendszerbe, a megtérülés azonban valamely részegység nem elég körültekintő kiválasztása miatt meghiúsul. Mindez igaz a naperőművekre is, hiszen a legmodernebb napelemektől is csak akkor várhatjuk a hosszútávú, kimagasló eredményeket, ha elsőrangú rögzítőelemek társulnak hozzájuk. A DAV Mérnöki Kft. innovatív HungaroSpan napelem-tartószerkezeteivel kész segíteni mindenkinek – első körben azzal, hogy eláruljuk, szerintünk melyek egy jó tartószerkezet legfőbb ismérvei!

  1. Statikailag állékonynak kell lennie és maximálisan elviselni a szél vagy épp a hó jelentette terheléseket. Az időjárási igénybevételnek való megfelelés látszólag evidens, tapasztalataink szerint azonban a legtöbb Magyarországon forgalmazott tartószerkezet nem felel meg az ide vonatkozó statikai szabványoknak, valamint hiányos az ezzel kapcsolatos dokumentációja is. Elsősorban a kínai terméknél jellemző, hogy nem elégítik ki a szigorú európai követelményeket. A DAV-nál ezzel szemben HungaroSpan napelem-tartószerkezeteinket az EU-ban érvényben lévő Eurocode előírásoknak megfelelően méretezzük az időjárási igénybevételre.

 

  1. További garancia lehet a minőségre, ha a termék rendelkezik CE megfelelőségi jelöléssel. Ennek hiányában felvetődhet, hogy az adott szerkezetet nem tanúsított üzemi ellenőrzési rendszer felügyeletével gyártották, ami jelentős kockázati forrás lehet. Cégünk a kezdetektől akkreditált minőségbiztosítási rendszer mellett készíti szolártechnológiai eszközeit, ami a legkiválóbb alapanyagok használatával karöltve hosszútávú stabilitást kínál a projekteknek.

 

  1. Korrózióvédelem szempontjából ki kell bírnia az elvárt, legalább 25 éves élettartamot. A napelemeket az utóbbi időben már minimum negyedszázados időtartamra tervezik, a megtérülést így komolyan veszélyeztetheti, ha a különböző felületek túlzottan roncsolódnak a hosszú periódus alatt. Ezt elkerülendő a DAV szerkezetei megnövelt horganyvastagságú acéllemezekből készülnek, ami fokozott korrózió-állóságot szavatol. Szintén lényeges, hogy az alumínium napelemek és a horganyzott szerkezet közötti galvánkorróziót kiegészítő elemként egy UV-álló, műanyag szigetelő alátéttel akadályozzuk meg.

 

  1. Előny, ha a gyártó egy igazoltan megbízható hátterű, magyarországi cég. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a vállalkozást csak nehézkesen vagy egyáltalán nem találjuk már meg, amikor a későbbiekben szükség volna rá, például garanciális javítás esetén. Cégünknél többek közt a magasan képzett mérnökcsapatunk, valamint saját, korszerű gyártóüzemünk és gépparkunk fémjelzi azt a biztos hátteret, amire most és a jövőben is bátran támaszkodhatnak ügyfeleink.

 

  1. Szakszerű összeszerelés nélkül nincs siker! A HungaroSpan tartószerkezetek egyik legfőbb erénye éppen a könnyű, speciális szerszám nélkül is megvalósítható összeszerelésük – ám igény esetén természetesen készek vagyunk a komplex telepítést is megoldani, hogy a rögzítéstechnika kivitelezése biztosan kifogástalan legyen. Sőt, komplex projektmenedzsment-szolgáltatásunk keretében ezen kívül a teherpróbázásban, valamint annak bizonylatolásában, a tereprendezésben, a teljes körű statikai dokumentáció elkészítésében és a használatbavételben is közreműködünk.

 

  1. A szerkezet elemei legyenek minél könnyebben cserélhetők. Kisebb-nagyobb sérülések a legnagyobb körültekintés mellett is előfordulhatnak, ilyenkor pedig fontos, hogy a tartószerkezet kialakítása tegye lehetővé a gyors, egyszerű pótlást. A HungaroSpan termékek emellett, ugyancsak felépítésüknek köszönhetően, könnyen bővíthetők is további elemekkel, így beruházásaink során – a jövőre gondolva – hagyhatunk mozgásteret a fejlődésre.

 

A teljesség igénye nélkül ezek azok a szempontok, amelyeket érdemes mérlegelni, mikor a napelemekhez kapcsolódó tartószerkezetekről döntünk. Ha biztos akar lenni abban, hogy olyan partnert választ, amelynél versenyképes ár mellett ez mind adott, forduljon hozzánk bizalommal!

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram