Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Mi várható idén a napelemes rendszerek terén?

2021.01.15.

A napenergiára épülő beruházások már eddig is a legjobb befektetések közé tartoztak, a jelek szerint pedig 2021-ben még kedvezőbbé válhatnak a kilátások. A nemzetközi trendekkel összhangban idehaza is fontos célkitűzés a megújuló energiaforrások arányának növelése, ehhez pedig a hazai és uniós forrásból származó támogatások sem maradnak el. A DAV Mérnöki Kft. saját fejlesztésű, földre telepíthető napelem-tartószerkezeteivel és szakértelmével áll mindenki rendelkezésére, aki most vágna bele egy ilyen projektbe. Addig is, cikkünkben összegyűjtöttük, mire számíthatnak idén a fejlesztést fontolgató, leendő partnereink!

Az elemzések szerint a mögöttünk hagyott esztendőben a világszerte telepített új áramtermelő kapacitások 90%-a megújuló forrásokhoz kapcsolódik, ennek felét pedig a naperőművek teszik ki. A szolár szektor azon kevesek közé tartozott, amelynek bővülési lendületét a globális járványhelyzet sem tudta megtörni. Ezzel párhuzamosan Magyarországon is rekordok dőltek, az illetékesek úgy számolnak, hogy a hazai napenergia-termelés összteljesítménye mostanra eléri a 2000 megawattot.

Mindez azt jelenti, hogy két év alatt több mint a duplájára nőtt a szektor – ami minden a gazdaságban jártas szakember érdeklődését felkeltheti. Márpedig nemcsak a közelmúltbeli gyarapodás impozáns, hanem a további ambíciók is. A tavaly elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben 6000 MW-nyi új kapacitás üzembe helyezésének ösztönzése szerepel 2030-ig.

Ennek jegyében a hírek szerint már előkészítés alatt van egy új, a lakossági napelemes rendszerek kiépítéséhez vissza nem térítendő támogatást nyújtó program, amely várhatóan 2021 második felétől lesz elérhető. Mindez összhangban lehet azzal a szabályozással, amely kimondja, hogy 2021. január 1-től új lakóépület csak akkor kaphat használatbavételi engedélyt, ha energiaigényének legalább 25%-át – az épületben keletkező, az ingatlanról származó vagy a közelben előállított – megújuló energiaforrásból biztosítja.

Az ambiciózus központi célok eléréséhez persze a háztartások mellett a vállalkozások beruházási kedvének növelése is elengedhetetlen. Ilyen téren az idei év egyik legjobban várt epizódjai a Zöld Infrastruktúra és Klímavédelmi Operatív Program (ZIKOP) keretében kiírandó pályázatok lehetnek. A már közölt részletek alapján a megújuló energiát termelő beruházások is fókuszba kerülnek majd az Európai Regionális Fejlesztési Alapból érkező források elosztásakor.

A tervek szerint az igazságos átmenet jegyében különösen segítik majd a fosszilis tüzelőanyagoktól leginkább függő megyék (pl. Baranya, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén) szereplőit, de a pályázatok a fejlett és kevésbé fejlett régiók cégeire is kiterjednek. Szintén a ZIKOP leírásában szerepel, hogy a jövőben nagyobb teret kap az energetikai hálózatok fejlesztése, hogy az időjárásfüggő megújuló energia alapú áramtermelés integrálása és a rendszerek rugalmassága javuljon – ami szintén jó hír lehet a napenergiába fektetőknek.

A fentieken túl sokan várnak annak a napelemfarm pályázatnak a pontos részleteire is, amelynek alapjait egy korábbi határozatban fektették el, és amely 1 hektáros területen telepítendő naperőművek kiépítésére vonatkozhat.

A beruházási kedv és az ösztönzők tehát 2021-ben új szintre léphetnek. Mi, a DAV Mérnöki Kft.-nél idén is azon dolgozunk majd, hogy folyamatos innovációnkkal felvegyük a lépést a fejlődéssel, és termékeinkkel, valamint a hozzájuk tartozó szolgáltatásunkkal megbízható partnerei legyünk mindenkinek, aki egy ilyen jövőbemutató projektbe kezd.

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram