Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Megvan az év legnagyobb nyertese: a napenergia!

2020.11.25.

Talán nem túlzás, hogy a 2020-as esztendőben az sem kis teljesítmény, ha egy vállalkozásnak a számtalan új kihívás közepette sikerül a tavalyi eredményeit megismételni – főként, hogy komplett ágazatok vannak, amelyek csak álmodhatnak az egy évvel korábbi számokról. Nem úgy a napenergia-szektor! Mértékadó kutatások szerint a koronavírus sem törte meg a szegmens lendületét, a jövő pedig minden korábbinál fényesebbnek (ha már napsugarak…) ígérkezik. Ez pedig nem kis részben a technológia folyamatos fejlődésének köszönhető, amelyből egy ideje a DAV Mérnöki Kft. is alaposan kiveszi a részét!

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), amelynek 30 tagállama között Magyarországot is megtaláljuk, a közelmúltban átfogó elemzést adott ki az energiaszektor friss trendjeit illetően. A Portfolio gazdasági portál által is szemlézett tanulmány szerint 2020-ban – a járvány hatásai miatt – 5%-kal csökkent az energiaigény a Földön, amit a széntől a földgázon és az olajon át a nukleáris energiahordozókig mindenütt megéreztek. A megújuló energiaforrások ezzel szemben „vírusállónak” bizonyultak, ezen belül is különösen a naperőművek voltak e nehéz év nyertesei.

Mindez a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy 2020 végére 107 gigawattnyi kapacitással lehet több globálisan, mint 12 hónappal korábban – és ez csak az IEA realista becslése, az optimista forgatókönyv ennél nagyobb bővüléssel (125 gigawatt) kalkulál. Abban viszont mindkét számítás egyetért, hogy a következő években folyamatos és egyre nagyobb ütemű gyarapodás következhet a napenergia terén, nagyjából párhuzamosan azzal, ahogy a világ fokozatosan kilábal majd a járvány miatti gazdasági válságból.

A világ egészére vonatkozó adatok persze még nem feltétlenül mondanak sokat a mi számunkra, éppen ezért érdemes hozzátenni, hogy az elemzők Európát nevezik meg a fejlődés egyik legfőbb motorjaként. Ez jelentős részben az Európai Unió támogatási politikájának köszönhető, hiszen, ha a közösség el akarja érni a 2030-ra kitűzött, impozáns céljait (a teljes energiamixen belül minimum 32%-os részedés a megújuló forrásoknak) akkor nem maradhat adós az ösztönzőkkel sem.

Rátérve Magyarországra, a klímavédelmi tervek itt is merészek, és nem maradnak el ehhez a központi források sem. Már most érdemes felkészülni például arra a várhatóan 2021 júliusában induló pályázatra, amely a lakossági napelemes rendszerek kiépítéséhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. Az érdeklődés minden bizonnyal hatalmas lesz, már csak abból kiindulva, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által nemrégiben meghirdetett második METÁR-tenderen a beszámolók szerint több mint ötszörös volt a túljelentkezés.

Mindez jól jelzi, hogy a beruházni vágyókat idehaza sem tántorította el a vírushelyzet és az azt kísérő gazdasági megtorpanás. Szakértők szerint ennek oka, hogy a napenergiára épülő projektek pénzügyileg is a legkedvezőbb befektetések közé tartoznak, ezért a többség átlátta, hogy jövőbeli pozíciójának javítása érdekében akkor jár a legjobban, ha már most a tettek mezejére lép.

Az elemzők a napenergia szerepének növekedése kapcsán – a társadalom szemléletváltása és a támogató állami környezet mellett – rendre megemlítik a technológiai fejlődést is mint okot, amely segít abban, hogy a beruházások ne csak környezeti szempontból legyenek fenntarthatók, hanem üzletileg is. Ehhez pedig az egyre fejlettebb napkollektorok mellett a megbízható, időtálló, sőt a hatékonyságot növelő tartószerkezetek is hozzátartoznak.

Éppen ez utóbbi terület az, ahol a DAV Mérnöki Kft. sokat tud segíteni mindazoknak, akik – a fentiek alapján teljes joggal – a napenergiában látják a jövőt. Profi szakembereink korszerű háttérrel és a ránk jellemző folyamatos innovációval dolgoznak azért, hogy napelem-tartószerkezeteink a lehető legbiztosabb, egyben legkorszerűbb alapot biztosítsák minden ilyen jellegű beruházásnak.

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram