Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Íme lapos tetőre szerelhető napelem-tartószerkezetünk, a TopSol!

2021.09.29.

Híreink között többször írtunk már arról, ami egyébként is köztudott: a már most óriási felfutásban lévő napenergia-ágazat a (közel)jövőben még meghatározóbbá válik majd a világban, és vele természetesen Magyarországon is. Ebből a bővülésből pedig a talajra telepített naperőművek mellett a lapos tetőre szerelt paneleknek is ki kell venniük a részüket! Előbbi téren a DAV Mérnöki Kft. már eddig is rendelkezett számos helyen sikerrel vizsgázó napelem-tartószerkezettel (DuoSol), most pedig örömmel mutatjuk be a kifejezetten a lapos tetőkre fejlesztett megoldásunkat, a TopSolt!

A „hasznosítsunk minden négyzetcentimétert” elv jó ideje elérte a különböző üzemcsarnokok, raktárak és más, nagy méretű épületek tulajdonosait, üzemeltetőit is. Márpedig ezeknek a létesítményeknek a jellemzően jókora kiterjedésű, lapos teteje kiválóan alkalmas napelemek telepítésére, amik nemcsak számottevő mennyiségű villamos energiát termelnek, hanem az egyre fontosabbá váló fenntarthatósági célok eléréséhez is hozzájárulnak. A DAV Mérnöki Kft. erre a növekvő igényre válaszul fejlesztette ki a TopSol lapos tetőre szerelhető napelem-tartószerkezetét, amely minden szempontból teljesíti a modern, csúcsminőségű napelemrendszerek felé támasztott elvárásokat.

A TopSol-ra természetesen jellemzőek a cégünk jól bejáratott termékeinél megszokott előnyök, miközben az innovációs folyamat során figyelembe vettük a korábbi rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatainkat is. Ennek megfelelően a speciálisan a lapos tetőkre szánt napelemek fogadására gyártott tartószerkezetünk is hosszútávú stabilitást garantál, amiről többek közt a minőségi alapanyagok és cégünk szakértelme gondoskodik.

A versenyképes áron kínált, 100%-ban magyar fejlesztésű TopSolra is igaz a HungaroSpan napelem-tartószerkezetek egyik fő védjegye, azaz, hogy minimális szerszámigénnyel, akár egyetlen kulccsal is összeszerelhető a teljes rendszer. A telepítési idő ráadásul az üzemben előreszerelt építőelemekkel tovább csökkenthető.

Új termékünk piaci versenyelőnyét is fokozza, hogy állandó raktárkészletünknek köszönhetően azonnal ki tudjuk szolgálni partnereinket.

Rátérve a lapos tetőkre kerülő változat sajátosságaira, a TopSol dőlésszöge fixen 120-os, ami mellett a biztonságos és optimális telepíthetőség és a hatékony megtérülés is adott. Az Európai Bizottság napenergiával kapcsolatos információs rendszerének weboldalán fellelhető kalkulátor szerint például – egy Magyarország közepén található pontot kiválasztva – egy jól tájolt, 1 KW-os rendszer éves energiatermelése nagyjából 1100 kWh ennél a dőlésszögnél, míg a legtöbb helyen ideálisnak tartott 350 esetén sem kiugróan több: kb. 1180 kWh. Ráadásul hozzátehetjük, hogy a legjobban termelő nyári hónapokban a 120-os dőlésszögű rendszerből még többet ki is lehet hozni, mint a „ferdébb” beállítású változatokból.

A lapos tetőre szerelhető napelemrendszerek tartószerkezeteinek egyik legnagyobb kihívása a stabil rögzítés megoldása a tetőszigetelés gondos megóvása mellett. A DAV Mérnöki Kft. új termékénél ebből a célból rugalmas gumitalpakat használ, emellett igény esetén komplett kivitelezéssel – beleértve a szakszerű telepítést – is rendelkezésre áll. A TopSolnál a ballasztozásra 40×40 cm-es járdalapokat használunk. Szerződött partnereinknek a szükséges alkotóelemek kiválasztásában és a ballaszttérkép megalkotásában is közreműködünk.

Az új napelem-tartószerkezetünk számára létrehozott alolaldon a bővebb információk mellett egy videót is talál, ahol megnézheti, hogyan is néz ki egy lapos tető, precízen beépítve a TopSolon nyugvó napelemekkel. Az animáción jól látható, hogy a tervezés során ügyelünk arra, hogy a szerkezetek kellő távolságra legyenek egymástól, így nemcsak a karbantartáshoz szükséges szerelőútvonalak állnak rendelkezésre, hanem megelőzhető az is, hogy a panelek egymást árnyékolják be.

„Csarnokban a csúcson” – hangzik a DAV Mérnöki Kft. szlogenje, amit az évtizedek során számtalan épület komplex kivitelezésével igazoltunk. Most pedig már abban is tudunk segíteni, hogy a kész, lapos tetős csarnokok „csúcsát” hogyan lehet a legjobban hasznosítani!

Ha új napelem-tartószerkezetünk felkeltette érdeklődését, minden továbbiért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram