Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Ha egyre több napelem-tartószerkezet kell, ránk számíthat!

2022.07.21.

Kevés olyan kifejezés van, amit manapság többször hallunk, mint az „energia”. Az ellátás körüli bizonytalanságokat és az ugrásszerű áremelkedéseket vélhetően nem kell hosszasan ecsetelni – mint ahogy azt sem, hogy a mostani helyzet még inkább előtérbe helyezheti a megújuló energiaforrásokat, azon belül is különösen a napenergiát. A friss hírek hatására egyes napelemekkel foglalkozó cégek például tízszeres érdeklődésről számoltak be! Egy biztos: a minden eddiginél nagyobb keresletet azok tudják a legtöbb haszonra váltani, akik minden téren a legjobb, legmegbízhatóbb partnerekkel dolgoznak együtt. Ha a napelem-tartószerkezetekről van szó, a folyamatosan fejlesztett HungaroSpan-termékekre és a mögöttük álló tapasztalt csapat szakértelmére, komplex szolgáltatásaira a gyártóktól a forgalmazókon és tervezőkön át a kivitelezőkig mindenki bátran támaszkodhat!

A Világgazdaság online kiadása a napokban arról írt, hogy a közelmúlt eseményei miatt lényegében egy csapásra megfeleződött a napelemes projektek megtérülési ideje. A mértékadó portálnak nyilatkozó szakértő úgy fogalmazott, hogy amíg a beruházók korábban alapesetben 12-14 éves megtérüléssel számolhattak, addig a jelenlegi árak mellett egy 5-6 kW-os rendszer pl. már 5-6 esztendő alatt behozhatja az árát. A cikk mindehhez hozzáteszi, hogy nem lehet kizárni az energiaárak további növekedését sem, vagyis a képletek – a napelemes fejlesztések szemszögéből nézve – idővel még kedvezőbbé válhatnak.

A fenti fejtegetés elsősorban a lakossági szektorra vonatkozik, de minden okunk megvan azt feltételezni, hogy ez az „arccal a nap(energia) felé” stratégia a háztartások mellett a vállalatokra is hatással lesz, sőt, a nagy naperőművek létesítését is minden eddiginél jobban felpörgetheti. Ezt vetíti előre az is, hogy közelmúltbeli elemzések szerint az Európai Unió is a megújuló energiaforrások még nagyobb kiaknázásában látja a jelenlegi problémák megoldását. A közösség egy nem kevesebb mint 200 milliárd eurós (forintban kifejezve kb. 80 000 milliárdos) tervet dolgozott ki, amelynek része többek közt, hogy az évtized végétől már minden egyes új épület tetejét kötelező lesz napelemmel felszerelni. Ezek alapján úgy fest, központi támogatásokban ezután sem szenved majd hiányt a napelemes ágazat, ráadásul a döntéshozók most a nagy projekteket gyakran jelentősen hátráltató bürokrácia csökkentését is beígérték.

A napenergia útjának egyengetésén pedig nemcsak a tárgyalóasztaloknál, hanem a „laboratóriumokban” is gőzerővel dolgoznak. Egy ausztrál kutatócsoport például nemrég áttörést ért el a napelemek még komplexebb használata terén, technológiájuk révén ugyanis a panelek éjszaka is képesek lehetnek az áramtermelésre. Az elsőre kissé meghökkentőnek hangzó bejelentés magyarázata, hogy az eszközök az alattuk lévő, napsugarak által felmelegített felületekből napnyugta után távozó hőt képesek energiává alakítani. A módszer a termodinamika elvének megfelelően „papíron” eddig is működött, de most úgy tűnik, a valóságban is életképes ötlet lehet. A tesztek során így előállított energia a panelek nappali teljesítményéhez képest ugyan még elenyésző, de az innovatív megoldás idővel szerepet kaphat a szoláralapú áramtermelés kiegyensúlyozottabbá válásában.

Mindent egybevetve nyugodtan mondhatjuk, a napenergia rohamléptekben halad afelé, hogy a XXI. század egyik leginkább meghatározó szektorává váljon. Cégünk hosszú ideje azon dolgozik, hogy az egyre növekvő igények közepette az elérhető legjobb napelem-tartószerkezetekkel lássa el partnereit. Legyen szó a földre telepíthető DuoSol vagy a lapostetőre szerelhető TopSol rendszereinkről, minden termékünket garantált minőség, megbízhatóság, a helyszínek adottságaira való rugalmas alakíthatóság és kedvező árfekvés jellemzi! Számtalanszor bizonyított termékeinkhez pedig a teljes mérnöki támogatást és az az állandó raktárkészleteket is biztosítjuk! Ha Ön is szeretne minél nagyobb szeletet kihasítani a napenergiára épülő beruházások egyre nagyobb tortájából, a biztos választást jelentő napelem-tartószerkezetekért forduljon hozzánk bizalommal!

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram