Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Ha az ideális rögzítési módot keresi

2021.12.17.

Szemfüles vevőink már észrevehették, hogy webshopunkban a megfelelő HungaroSpan DuoSol System2 napelem-tartószerkezet kiválasztásánál nemrég egy „Talajhoz rögzítés módja” beállítási lehetőség is megjelent. A legördülő menüben a talajcsavar, illetve a HS talajszeg opciókat találják, ezért adja magát a kérdés: melyik mellett érdemes dönteni? Mostani bejegyzésünkben telepítési tapasztalatainkat összegezve ebben próbálunk segíteni ügyfeleinknek!

A két alternatíva közül a HS talajszeg a „fiatalabb”. A DAV Mérnöki Kft. innovációjáról híreink közt már szót ejtettünk, kiemelve, hogy a fejlesztés fő motivációja az volt, hogy minden korábbinál szélesebb felhasználói kör számára tegyük elérhetővé földre telepíthető napelem-tartószerkezeteinket. Ennek megfelelően ennél a megoldásnál a speciális talajviszonyok, például a kavicsos, gyökerekkel sűrűn átszőtt talaj sem jelent akadályt. Szintén megbízhatóan alkalmazható a HS talajszeg a rekultivált területeken, ugyanis a viszonylag kis mélységű rögzítés miatt nem tesz kárt az ilyenkor szokásos felső szigetelésben. És ugyancsak emellett a lehetőség mellett szól, hogy rendkívül költséghatékonyan telepíthető, nem igényel speciális gépi eszközöket.

Ez a rögzítési mód tehát még újdonságnak számít, ennek ellenére máris túl van az első sikeres telepítéseken. Ezek között akadt olyan projekt, ahol a megrendelő eredetileg talajcsavaros megoldást kért, ám a helyszínen világossá vált, hogy a rendkívül kemény, kőzúzalékos talaj miatt lehetetlen lehajtani a csavarokat. Munkatársaink a bővülő repertoárnak köszönhetően, a ránk jellemző rugalmassággal a HS talajszegre váltottak, amivel sikerült is magas minőségben, biztonságosan összeszerelni a napelem-tartószerkezetet.

A talajcsavar pedig már hosszú ideje bizonyítja legfőbb erényeit, többek közt, hogy képes kiegyenlíteni a terepegyenetlenségeket, ezért kézi földmunka nélkül is roppant precíz tartószerkezet-beállítást garantál. A könnyű szintbeállíthatóság miatt a rendszer teljes összeszerelése is kifejezetten rövid időt vesz igénybe. A talajcsavarok rendkívül stabil, nagy teherbírású rögzítést biztosítanak, méghozzá az 1750 mm-esnél nagyobb moduloknál is, minden elérhető dőlésszög (20°-tól 35°-ig) esetén.

A fenti rövid összefoglaló természetesen messze nem tekinthető teljes szempontrendszernek, ezért szakértő kollégáink minden egyes ügyfelünknek készek személyre szabottan, minden tényezőt figyelembe véve segíteni a számára optimális rögzítési mód kiválasztásában. A lényeg pedig, hogy akármelyik megoldásra is essen a választása, a 100%-ban magyar fejlesztésű, minőségi alapanyagokból, nagy hozzáadott érték mellett készülő, állandó raktárkészletről rendelhető HungaroSpan DuoSol System2 földre telepíthető napelem-tartószerkezetek számtalanszor igazolt előnyeire biztosan számíthat! A DAV Mérnöki Kft. ráadásul igény esetén kész a teljes körű, egyebek mellett a tervezésre és engedélyeztetésre is kiterjedő, szakszerű telepítésről is gondoskodni.

Ha cégünk napelemes rendszerekhez kapcsolódó, egyre sokoldalúbb megoldásai felkeltették az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal!

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram