Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

Egy új megoldásban egyesítettük a talajszeges és talajcsavaros rögzítés előnyeit

2023.01.31.

Amikor a HungaroSpan napelem-tartószerkezetek legfőbb előnyeiről van szó, rendre megemlítjük, hogy erős mérnöki háttér áll mögöttük. Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink sosem riadnak vissza attól, hogy saját elvárásaink vagy ügyfeleink visszajelzései alapján újragondolják különböző termékeinket, hogy megtalálják a minden tekintetben ideális műszaki megoldást. Ennek az állandó fejlesztési folyamatnak a legújabb fejezeteként nemrég létrehoztunk egy új, állítható talajszeges rögzítési módot, ami a talajcsavaros és a talajszeges megoldások előnyeit egyesítve kínál vadonatúj lehorganyzási alternatívát a napelemes rendszerek piacán.

Annak idején részletesen is beszámoltunk a földre telepíthető DuoSol napelem-tartószerkezetek mérnöki és gazdasági szempontokat is figyelembe vevő evolúciójáról, a közelmúltban pedig a lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezetek átfogó optimalizálására is sor került. A folyamatos megújulás a rögzítési módjaink terén sem példa nélküli: a DuoSol napelem-tartószerkezetekhez a kezdetektől elérhető talajcsavaros (és acélcölöpös) lehorganyzás mellé korábban kifejlesztettünk egy talajszeges megoldást is, most pedig ezt gondoltuk tovább partnereink igényeire reagálva!

Az újdonság részleteinek kidolgozásakor azt vettük alapul, hogy a talajcsavaros rögzítés, amint azt a DuoSol telepítői tanfolyamok során kísérlettel is bizonyítjuk, műszakilag jobb megoldás, ám a kivitelezéséhez gépi eszközre van szükség. Eközben a piacon jelentős a kereslet a talajszeges rögzítésre (egy régebbi, népszerű napelem-tartószerkezet is ezzel a megoldással kivitelezhető), de ennek megfelelő magasságba állítása földmunkát igényel. Adott volt tehát a „kihívás”: egy olyan rögzítési módszer kidolgozása, amely a talajszegek egyszerű telepíthetőségét ötvözi a talajcsavarok tökéletes szintbe állíthatóságával.

Az eredmény a HungaroSpan-féle új, állítható talajszeges lehorganyzás, amely talajszeganyából, 4 db csőszegből, valamint egy speciálisan számunkra készülő, 600 mm-es talajcsavarból áll. Ezzel a megoldásunkkal kb. 20 cm-es talajegyenletlenség vagy ferdeség egyenlíthető ki, miközben maga a DuoSol napelem-tartószerkezet szerelése megegyezik a talajcsavaros módszerével. A rögzítés részét képező talajszeganya alkalmas a hagyományos talajcsavarok megerősítésére vagy akár 1 m-es talajcsavar-kiállás kezelésére is. Az IKEA-elvnek megfelelően pedig a rövid talajcsavarok telepítéséhez 1 db kézi behajtókulcsot is mellékelünk az összeállított készleteinkhez.

Az új HS talajszeges rögzítési megoldásunkkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a valamelyest drágább ára mellett kisebb teherbírású, mint a talajcsavaros módszer, ezért kellő gondossággal kell alkalmazni!

Ez tehát a 2023-as esztendő első, a HungaroSpan napelem-tartószerkezetek sokrétű felhasználhatóságához kapcsolódó újítása – de egész biztosan nem az utolsó! Ahogy a mostani, úgy a jövőbeli fejlesztéseinket (melyek közt meglévő rendszereink további tökéletesítése mellett egy új termék bevezetése is szerepel) is az motiválja, hogy jelentős hozzáadott érték mellett készülő, rugalmasan alakítható termékeinkkel minél több sikeres projektnek biztosítsunk kiváló alapot a napelemes szektorban.

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram