Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

A jövő a napenergiáé – és reméljük, az Öné is!

2020.07.31.

Jól tudjuk, hogy a legjobb üzleti döntéseknek néha éppen az a fő ismérvük, hogy szembe mennek a piacon kirajzolódó trendekkel. Vannak azonban olyan folyamatok, amelyek mellett egész egyszerűen senki sem sétálhat el: ilyen a napenergia egyre nagyobb térnyerése is. A kereslet várhatóan a jövőben is ugrásszerűen nő majd, amivel kizárólag a legjobb partnerek kiválasztásával lehet lépést tartani.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemrég közzétette a 2019-es évre vonatkozó hazai energiastatisztikákat. Eszerint a napelemek által termelt villamos energia 124%-kal haladta meg az azt megelőző évit, azaz egy esztendő alatt több mint duplájára nőtt a volumen. Mindez azt eredményezte, hogy a teljes fogyasztáson belül a megújuló forrásokból előállított villamos energia részaránya megközelítette a kétszámjegyű értéket (9,7%).

A szektor lendülete pedig azóta is töretlen, sőt. A Portfolió gazdasági szaklap elemzése szerint a mögöttünk hagyott hónapokban a magyar energiaszektor a régióban is egyedülálló teljesítményt produkált, ami nagyrészt az egyre fokozódó naperőmű-beépítettségnek köszönhető. A fogyasztás ugyanis – a térség más országaihoz hasonlóan – idehaza is csökkent a járvány idején, az összesített termelés viszont eközben nőtt, azon belül is különösen a szolárágazatban.

Mindez nemzetgazdasági szempontból is előnyös jelenség, hiszen így sikerült jelentősen mérsékelni az import mértékét: márciusban az egy évvel ezelőtti 35 százalékról 26%-ra esett a külföldi forrásból biztosított áram aránya, de áprilisban (28, illetve 20%), májusban (37, illetve 25%) és júniusban (34, illetve 28%) is számottevő volt a csökkenés ilyen téren.

A konkrét számokat illetően Magyarországon április elejétől június harmadik hetéig az átlagos naperőműi termelés több mint 120 MW-tal haladta meg a 2019-es szintet, és a tavasz során többször is előfordult, hogy a déli órákban az itthoni naperőműi termelés megközelítette az 1 GW-ot, egyúttal meghaladta a lignit- és gáztüzelésű termelés összesített volumenét. Sőt, áprilisban akadtak csúcsidőszakok, amikor a fotovoltaikus termelés magasabb volt a komplett fosszilis szektorénál – aminek a környezetvédelmi szervezeteknél is nagyon örülhettek.

Az elemzés hozzáteszi, a rekordmértékű napenergia-termelés elsősorban annak köszönhető, hogy egy év alatt is hatalmasat nőtt a hazai naperőművek beépített teljesítménye. Az utolsó hivatalos adat 2019 végéről származik, ekkor 1500 MW-os összkapacitásról jöttek hírek – ráadásul ebbe a háztartási méretű kiserőművek (hmke) termelése még bele sem számít.

A további ugrásszerű bővülés pedig borítékolható, főként, hogy mindez egybecseng a kormány törekvéseivel is: a Nemzeti Energiastratégiában (NES) és a Nemzeti Energia- és Klímatervben (NEKT) például 2030-ra 6500 MW-os országos kapacitás szerepel célként.
Minden jel arra utal, hogy a már most is szárnyaló szegmens a (közeli) jövőben még nagyobb léptékű fejlődés előtt állhat. A piac tehát adott, ahol a legsikeresebbek minden bizonnyal azok lehetnek, akik a kiváló minőségű napelemek mellé azokhoz méltó kiegészítőket képesek biztosítani. Ebben áll mindenki rendelkezésre a DAV Mérnöki Kft. saját fejlesztésű, könnyen szerelhető, rugalmasan telepíthető, megbízható tartószerkezeteivel.

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram