Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

A HungaroSpan DuoSol napelem-tartószerkezet „evolúciója” 1.

2021.04.20.

Mintegy 3 éve indult útjára a DAV Mérnöki Kft. lemezfeldolgozó üzeme Rácalmáson. Itt kezdetben csak a HungaroSpan HSV500 típusú íves csarnokszerkezeteinkhez használt, lemezből készített építőelemeket gyártottuk. Az újragondolt lemezalkatrészek sikeresen mutatkoztak be terménytárolóink építőelemeiként. A 2019-2020. évi építőipari boomnak köszönhetően egyre többen kerestek meg minket – mint kivitelező vállalatot – napelemparkok építésével.

Számunkra kézenfekvő volt az ötlet, hogy gyártsunk napelem-tartószerkezeteket saját magunk! És a termékfejlesztés „ördögi köre” elkezdődött. Fejlesztés, tesztelés, hibajavítás, újabb prototípusok gyártása – ezt a kört futottuk újra és újra. A végén a legjobbnak tartott verzióra azt mondtuk, hogy ez már alkalmas naperőmű-tartószerkezetnek. Gyermekünket elneveztük DuoSolnak, mert a tartószerkezet kereteit két ponton rögzítettük a talajhoz.

Ő volt a nulladik, azaz alapverzió. Megépítettünk belőle egy 500 kW-os naperőművet. Az első termékünk a mai napig szépen megállja a helyét. Nem dőlt össze, nem rozsdásodik, folyamatosan dacol az időjárás viszontagságaival, a rászerelt napelemek szorgosan termelik az áramot. De…mégsem az igazi!

Az erőmű kivitelezése során nagyon sok tapasztalatot szereztünk, és azt mondtuk, gondoljuk át még egyszer a dolgot! Egyszerűsítsük a gyártást és a szerelést, javítsunk a statikán, gondoljuk át mérnöki alapon a terméket! A folyamat újrakezdődött, és ennek eredményeként az evolúció újabb fokára léptünk. Karcsúbb, jobban gyártható, egyszerűbb szerkezetünk lett. Ő lett a HungaroSpan DuoSol System1.

Vele is megépítettünk egy nagyobb naperőművet Dunaföldváron, majd eladtunk belőle számos kisebb testvért. Nagyon jól működött kivitelezői szemmel, a megrendelők is elégedettek a mai napig. Ám sajnos neki is volt egy „kis” problémája. Az ár. Szembesültünk vele, hogy nagyon nehéz bármit is eladni, ha drágább, mint a konkurens termékek. Akkor hát tervezzük át, mérnökök vagyunk, vagy mi! És a csapat újra összeült….

A kört újranyitottuk, de most már nagyon rutinosan. A mérnöki gondolkodás mellett elkezdtünk gazdasági és marketing szempontokat is figyelembe venni. Kialakult a két pólus: a fejlesztőmérnökök és marketingesek, értékesítők. A harc pedig elkezdődött. A mérnök azt mondta: „ez lesz a jó műszaki megoldás!” Mire a marketinges: „az lehet, de nagyon drága! Nem lesz piacképes.” „Na, jól van” – válaszolta a mérnök, és kitalált egy sokkal jobb megoldást, amelyre végül az értékesítő is rábólintott.

És ez így ment alkatrészről alkatrészre, hónapokig. A végén a felek az összes komponensben egyetértésre jutottak, és megszületett a HungaroSpan DuoSol System2 verzió. Hogy miért lett sokkal jobb, mint a többi? Ezt fogjuk bemutatni a következő blogbejegyzésben!

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram