Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

A DAV felkészült a „naperőmű-bumm”-ra! És Ön?

2021.03.25.

A napenergia a közelmúltban az európai színtéren és idehaza is véghez vitt egy-egy „nagy előzést”, amelyek egyaránt azt üzenik: a már most hatalmas felfutásban lévő ágazat előtt rendkívül fényes jövő áll. A rakétaszerűen emelkedő grafikonok pedig nemcsak lehetőséget, hanem jókora kihívást is jelentenek a szektor szereplőinek, legyen szó tervezőről, kivitelezőről, gyártóról vagy forgalmazóról. A bővüléssel, fejlődéssel való lépéstartáshoz hatékony és megbízható együttműködésekre van szükség. A DAV Mérnöki Kft. saját fejlesztésű napelem-tartószerkezeteivel ezt kínálja a piac valamennyi szereplőjének!

Egy nemrégiben publikált nemzetközi tanulmány szerint a 2020-as esztendő jelentős mérföldkövet hozott az Európai Unió zöld törekvéseiben: először fordult elő ugyanis, hogy a megtermelt elektromos áram nagyobb arányban származott megújuló forrásokból, mint fosszilis tüzelőanyagokból. Ez pedig nem kis részben a naperőművek térnyerésének köszönhető. Jelentős fölényről egyelőre nincs szó (38% vs. 37%), de a trendek világosak, hiszen 3 esztendővel korábban még 44-30 volt az „állás” a kőolaj/földgáz/szén szekció javára. A szigorodó környezetvédelmi szabályokat látva pedig egyértelmű, hogy a tendencia nem fog megfordulni, sőt, ha az Unió komolyan gondolja a néhány évtizeden belüli karbonsemlegességet, akkor a napenergiára is egyre fontosabb szerep vár!

Magyarország a jelenlegi nagyságrendeket nézve nem tartozik az EU élmezőnyébe, a bővülés viszont itt is látványos: a nap- és szélenergia részesedése a villamosáram-előállításból 5 év alatt több mint duplájára nőtt. Ennél is érzékletesebb az a sajtót is bejárt adat, miszerint iparági becslések alapján mostanra átlépte a 2000 megawattot az összes hazai napelem (névleges) kapacitása, ami már a paksi atomerőmű mostani beépített kapacitásával említhető egy lapon.

A határ pedig szinte szó szerint a csillagos ég, a Nemzeti Energiastratégia, illetve a Nemzeti Energia- és Klímaterv ugyanis 2030-ra 6500 MW-os, 2040-re pedig mintegy 12000 MW-os beépített napenergiatermelő-kapacitással kalkulál. És bár a háztartási méretű erőművek terén is nagy felfutásra van kilátás, a realitásoknál maradva a kitűzött célok zömét a nagyobb naperőművek létesítésével lehet elérni.

Ehhez most a támogatói környezet is adott. Összesítések szerint a nemrég lezárult METÁR II pályázatokon összesen 210 MW-nyi kapacitás beépítését támogatták, jövő nyárig pedig további négy kiírást terveznek. Szintén friss hír, hogy 32 milliárdról 55,6 milliárd forintra növelték annak a pályázatnak a keretösszegét, amelyen kis- és középvállalkozások juthatnak jelentős összegekhez többek közt naperőművek telepítésére is.

Minden tényező arra utal tehát, hogy a szektor nem lesz híján a megrendeléseknek a következő időszakban. Ebben a felfokozott helyzetben azok a gyártók, forgalmazók, tervezők és kivitelezők tehetnek szert jelentős versenyelőnyre, akik folyamatosan, magas színvonalon képesek kielégíteni az egyre növekvő igényeket. Márpedig a gombamód szaporodó napelemparkokhoz egyre több tartószerkezetre is szükség van, az elvárt minőségben, a határidők garantált betartásával.

A DAV Mérnöki Kft. 100%-ban hazai fejlesztésű napelem-tartószerkezeteivel és a hozzájuk tartozó teljeskörű szolgáltatással kínál olyan partnerséget a szegmens vállalkozásainak, amelyre hosszútávon is stabilan építhetnek. Termékeinket a fémmegmunkálás területén szerzett több évtizednyi tapasztalatunkkal, speciálisan a napelemek fogadására fejlesztettük ki, és saját üzemünkben, akkreditált minőségbiztosítási rendszer mellett gyártjuk azokat.

Kínálatunkban jelenleg a talajra telepíthető DuoSol szerkezetünk szerepel, de már a fejlesztési fázis végéhez közelít a lapostetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezet is, így hamarosan még rugalmasabb lehetőségeket tudunk kínálni megbízóinknak.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen szavaznak bizalmat technológiánknak, felismerve, hogy napelem-tartószerkezeteink a külföldi cégek termékeihez képest számos előnyt tartogatnak a magyar piac számára. Amennyiben szeretne erről személyesen is meggyőződni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

A napenergia-ágazatban pillanatokon belül eldördül a startpisztoly egy minden eddiginél nagyobb tétre menő versenyben – álljon rajtvonalhoz a DAV Mérnöki Kft.-vel közösen, biztos lábakon!

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram