Székhely, telephely:
2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
kapcsolat, tanácsadás:
ertekesites@hungarospan.hu

A bizonytalan körülmények közt is biztosan számíthatnak ránk!

HungharoSpan napelem-tartószerkezet
2022.11.28.

Amikor azt hittük, hogy a kormány nyári, energiaárakkal kapcsolatos bejelentéseinél jobban már nem lehet idén felbolydítani a napelemes ágazatot, akkor jött a kiserőművek hálózatba történő feltáplálásának friss felfüggesztése, amit követően jó páran a szektor vesztét vizionálták. Az első sokkból felocsúdva azonban a legtöbb cégnek már akörül járnak a gondolatai: hogyan tudjuk ezt az akadályt is sikerrel venni? A DAV Mérnöki Kft.-nél is éppen ezt tesszük, készülünk a jövőre, és nagy biztonsággal üzenjük minden meglévő és leendő partnerünknek: a HungaroSpan napelem-tartószerkezetekre és a hozzájuk tartozó elsőrangú szolgáltatásra a jövőben is bátran támaszkodhatnak!

A napokban az imént említett új rendelet hivatalos szövege is megjelent a Magyar Közlönyben, amely szerint annak, aki október 31. után küldi be engedélyeztetési igényét, már nem lesz lehetősége csatlakozni a hálózatra, ami jelentősen aláássa az utóbbi időben egyre népszerűbb napelemes beruházások megtérülését. A hír hallatán október utolsó napjaiban újabb óriási roham indult el a piacon, amit a földre telepíthető DuoSol és a lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezetek gyártójaként mi is érzékelünk.

Ha a mostani kaotikus helyzetben a pozitívumokat keressük, márpedig építeni ezekre érdemes, akkor kezdhetjük azzal, hogy a közelmúltban felgyorsult események miatt egy jó ideig bőven akad még feladat a szegmensünkben. A rezsiárak növekedése által életre hívott, már elindult napelemes fejlesztések, kiegészítve a mostani hullámban beadott projektekkel várhatóan hosszú hónapokra ellátják munkával a gyártókat, forgalmazókat, tervezőket, telepítőket, ami a hosszabb távú jövőre szóló stratégiaalkotást is megkönnyíti.

Ezenkívül, bár a fejlemények novembertől egész biztosan visszavetik a kiserőműves beruházásokat, racionálisan nézve nem állhat le teljesen a napenergia évek óta tartó térhódítása. Erre utal az is, hogy a kormány nemrég bejelentett egy 150 milliárd forintos programot, mellyel a vállalkozások energiahatékonysági fejlesztéseit segítenék elő. A támogatások lehetséges felhasználása kapcsán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is első példaként említette a napelemek telepítését, ami azt valószínűsíti, hogy az állam továbbra is ebben látja az energiaválság megoldásának egyik legjobb módját, azaz a központilag finanszírozott projektekben hangsúlyosak maradhatnak a napelemes rendszerek.

A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy miközben a feltáplálás felfüggesztésére reagálva szakértők úgy számoltak, a napelemes beruházások eddigi átlagos 7-8 éves megtérülése akár 20 évre is nőhet, ezt a jelenlegi energiaárak és szabályok alapján kalkulálták – amik, mint tapasztaltuk, gyorsan változhatnak. Ha a jövőben az áram költségei még inkább elszabadulnak, esetleg a lakossági rezsicsökkentés is kivezetésre kerül, akkor ismét széles körben jobban megérheti majd egy napelemes beruházás. És közben azt se felejtsük el, hogy a szóban forgó új szabályozás részeként egyszerűsítették a napelemek telepítésének engedélyeztetési eljárását, amely, ha a jövőben is így marad, hosszútávon könnyebbséget jelent a megrendelőknek és a szektor szereplőinek is.

Ami pedig a most mélyütést elszenvedő kiserőműveket illeti, a hivatalos indoklás szerint a feltáplálás felfüggesztésre az elektromos hálózat fejlesztésének szükségessége miatt, átmeneti időre került sor. Tény, hogy a napelemes rendszerek teljes hazai kapacitása sokkal nagyobb ütemben bővült, mint azt korábban jövendölték, ami hatalmas terhet ró az eleve nem túl korszerű hálózatra. Ettől függetlenül Palkovics László technológiai és ipari miniszter például egy eseményen úgy fogalmazott, nem állnak le a fejlesztéssel, és szerinte egy éven belül elhárul a probléma. Optimista forgatókönyvek szerint tehát, mire a jelenleg feltorlódott igényeket sikerül majd kiszolgálni, kis túlzással talán már újra megnyílik az út a napelemes beruházások előtt.

És bár fentebb igyekeztünk derűlátóak lenni, azért kár volna tagadni, hogy a mostani szituáció jócskán rejt magában kockázatokat, veszélyeket is a napelemes szektor cégeire nézve. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleményében például úgy fogalmazott: fél éven belül több száz vállalkozás zárhat be, és több ezer ember vesztheti el a munkahelyét az ágazatban. Ha a szervezet prognózisa igaznak bizonyul, akkor egy biztos: mostantól az eddiginél is körültekintőbben kell kiválasztania mindenkinek, kivel dolgozik együtt, ki az, aki egész biztosan teljesíti a beígérteket, és szükség esetén később is megtalálható lesz.

A DAV Mérnöki Kft.-nél a kezdetektől fogva biztos gazdasági hátterünkre építve szolgáljuk ki partnereinket elsőosztályú alapanyagokból készülő, saját fejlesztésű napelem-tartószerkezeteinkkel. A saját szakembergárda, üzem és géppark, valamint a stabil raktárkészleteink mind-mind jelentősen csökkentik a mi és a partnereink kitettségét, ami a közeljövőben még többet érhet. Emellett cégünk több lábon állása, a magas mérnöki színvonalú, megbízható munkavégzés iránti töretlen elhivatottságunk és ellenőrizhető referenciánk hosszú sora is bizonyítja, hogy aki minket választ, a napelem-tartószerkezeteken biztosan nem múlik majd a projektje sikere – sem ma, sem a belátható jövőben!

Segítség és műszaki tanácsadás kérése:
Contact Form
A HungaroSpan napelem-tartószerkezetek
fejlesztője, gyártója és értékesítője:
DAV Mérnöki Kft.
címe: 2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza u. 1111. hrsz.
cégjegyzékszáma: 07 09 008753
adószáma: 12872187207
© Copyright 2022 - HungaroSpan - Minden jog fenntartva

Gyártás

Szabó András

üzletág vezető

(36) 20 / 209 4029
szabo.andras@hungarospan.hu

Értékesítés

Kis Péter

értékesítési vezető

(36) 20 / 319 1770
ertekesites@hungarospan.hu

Szállítás

Bali Zoltán

logisztikai vezető

(36) 20 / 479 7342
logisztika@hungarospan.hu

HungaroSpan Értékesítés

Amint lehetőségünk van, visszajelzünk.

Üdvözöljük a HungaroSpan saját gyártású napelem-tartószerkezeteinek honlapján! Kérdéseivel kapcsolatosan szöveges és képes információkat oszthat meg velünk a Viber segítségével. Kérem, kattintson az alábbi gombra!

Powered by WpChatPlugins
apartmentenvelopesmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram